Dankuwel. U bent akkoord gegaan met ons cookie­beleid. Deze website kan nu volledig functioneren.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

BedrijfLening.nl

Bedrijfskrediet : "Geld lenen voor ZZP'ers en MKB-ondernemers"

Laagste en hoogste zakelijke leenrentes

De rentes voor een bedrijfsfinancieringen variëren van 4% tot 12% (peil 2016). Door slim je zakelijke lening bij de juiste aanbieder af te sluiten, kun je profiteren van lagere zakelijke leenrentes.

Hoeveel rente je betaalt voor een zakelijke lening, krediet of financiering verschilt per aanbieder. De rentepercentage die je betaalt hangt af van het kredietrisico dat de aanbieder aan jouw bedrijf geeft en het soort bedrijfsfinanciering.

Ook is van belang of je een startend bedrijf bent, met nog maar weinig financiële historie, of een bestaand bedrijf waarbij al minstens 3 jaarrekeningen beschikbaar zijn.

De hoogte van de lening speelt ook een rol. Hoe meer je leent, hoe lager het rentepercentage kan worden. Alleen de voorwaarden voor verstrekking van hogere bedragen zijn natuurlijk wel weer strenger. Want de aanbieder loopt een groter risico als je bedrijf onverhoopt de financiering niet meer kan aflossen.

Leenrente per soort aanbieder

Rentes voor starterskredieten en bedrijfsleningen liggen tussen de 4% en de 11% op jaarbasis. Bij welke aanbieder kun je beste terecht?

 • Bancaire rentes aantrekkelijk

  Via de bank kun je doorgaans een lening krijgen met een rentepercentage van 4% tot 6%. Banken hebben een groot kapitaal tot hun beschikking, en kunnen hun risico's daardoor goed inschatten. Afhankelijk van de sector/branche waarin je bedrijf actief is, en de zakelijke zekerheden die je kunt stellen (zoals een onderpand op je inventaris, voorraad of bedrijfspand), kun je zakelijk krediet afsluiten voor bijvoorbeeld 5% of 6%.

 • Gemeente­banken

  Via sommige gemeenten kun je ook zakelijk lenen, maar dan ligt de rente al snel op 8% á 9%. De gemeente fungeert immers vaak als 'laatste optie' indien je elders geen bedrijfsfinanciering kunt krijgen. En zal daarom meer rente vragen. Daarentegen kun je bij de gemeente aankloppen ook als het minder goed met je bedrijf gaat (banken financieren verliezen nagenoeg niet).

 • Hogere rentes bij MKB-kredieten en micro­financierings­fondsen

  Bij microfinancieringen kun je zakelijke rentes verwachten van 9% tot 12%. Ook hier geldt dat aanbieders van microfinancieringen (tot circa €250.000,-) een soort 'tweede keus' zijn na de bank. Daarom rekenen zij een hogere rente dan als je direct via de bank leent.

  Deze aanbieders kunnen wel weer gemakkelijker kortlopende ondernemerskredieten aanbieden. Bijvoorbeeld voor een kwartaal of een half jaar (3 tot 6 maanden). De totale rentelasten zijn dan nog te overzien, als je het geld maar voor een korte periode nodig hebt.

 • Goedkoop lenen via crowdfunding?

  Crowdfunding/crowdfinanciering kan een interessant alternatief zijn, indien je goedkopere, lage rentes zoekt voor je bedrijfskrediet (vanaf circa 3%). Dit komt omdat de meeste crowdfundingplatforms werken met veel particuliere investeerders. Dat zijn bijvoorbeeld particulieren die geld hebben gespaard, maar een slimmere manier zoeken om hun geld voor een hoger rendement te beleggen. Zeker als de particuliere spaarrentes laag zijn bij de Nederlandse banken, kiezen steeds meer particulieren voor investeren in bedrijfsleningen via een crowdfundingplatform. Als ondernemer profiteer je dan van het grotere aanbod aan financierders en dus van een lagere leenrente.

 • Zakelijke rentes bij lenen van relaties en kredietunies

  Wanneer je bedrijfsmatig leent van suikerooms, bedrijfsrelaties of via kredietunies, kun je de mogelijkheid hebben om gunstiger te lenen. De belastingdienst vereist wel een reëele zakelijke rente. Gratis geld lenen gaat dus niet op. Echter, omdat je een gemeenschappelijke band of overeenkomst hebt met de zakelijke aanbieder(s), kan je vragen om een zakelijke rente onder marktconform.

Vraag gesteld op:
Antwoord bijgewerkt op:
Sleutelwoorden:
rentepercentage, starterskrediet, bedrijfskrediet, borgstellingskrediet, bancaire leenrentes, hoeveel rente
FacebookGoogle PlusLinkedIn

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
7.611× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf

Over Bedrijfskrediet

Wij zijn een landelijk werkende onafhankelijke bedrijfs­advies­organisatie die zich specialiseert in voordelige zakelijke leningen/kredieten voor startende en groeiende ZZP & MKB-ondernemers.

LogoBedrijfskrediet maakt financieren mogelijk voor ondernemers, die voorheen dachten dat ze géén kans hadden op het verkrijgen van een bedrijfs­financiering. Met behulp van bancaire én alternatieve financieringen en subsidie/garantie­regelingen kunnen ondernemers toch een eigen bedrijf starten en laten groeien.

Laat je door ons landelijke team van bedrijfs­financierings­adviseurs begeleiden bij de correcte aanvraag van jouw zakelijk krediet. Laat je door ons informeren over de vele alternatieve financierings­mogelijkheden en interessante subsidie­regelingen die er zijn voor ondernemers in jouw regio.