Deze website maakt gebruik van cookies om te kunnen functioneren, om inhoud af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren en ter vertoning van advertenties. Lees hier ons volledige cookie­beleid. Doorgaan betekent akkoord.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

BedrijfLening.nl

Bedrijfskrediet : "Geld lenen voor ZZP'ers en MKB-ondernemers"

Rabobank investeert samen met vermogende particulierin MKB-ondernemingen


Van de

Utrecht – De Rabobank zoekt nieuwe mogelijkheden voor vermogende particulieren bij haar bank. Onder het label Rabo & Co richt de bank bij wijze van proef een peer-to-peer lending platform op om samen met deze vermogende particulieren te investeren in MKB-ondernemingen. Deze proef van co-financiering duurt tot december 2016. Dit stelt de bank in een persverklaring deze week.

Bancair bedrijfskrediet is nog steeds één van de populairste financieringsmethoden voor MKB-ondernemingen. Tegelijkertijd merken ondernemers dat de banken niet meer de volle 100% willen financieren. Anderzijds zoeken vermogende particulieren naar manieren om hun geld slim te investeren. De Rabobank wil nu met een proef onder de naam Rabo & Co het financieringsgat van bedrijven opvullen door haar vermogende particuliere relaties mee te laten financieren in bedrijven.

Crowdfunding in het klein

Rien Nagel (raad van bestuur Rabobank) laat schriftelijk weten dat het hier niet gaat om crowdfunding maar om peer-to-peer lending. Het voornaamste verschil met crowdfunding is dat bij deze 'nieuwe financieringsvorm' de bank mee­financiert (tot maximaal 50%) en dat het aantal 'funders' minder is per project: In plaats van honderden kleinere particuliere beleggers en private investeerders per crowdfundingcampagne die allen een relatief klein bedrag inleggen, zal er bij peer-to-peer lending een hoger bedrag per vermogende particulier worden ingelegd. De bedrijfsfinanciering is dan sneller rond doordat minder partijen grotere geldbedragen inleggen.

Risico's bij bedrijfskredieten

Bedrijfsleningen komen altijd met het risico dat de gefinancieerde onderneming uiteindelijk (een deel van) de verkregen financiering niet kan terugbetalen. Om de investeringsrisico te beperken, zullen de vermogende particulieren onder nagenoeg dezelfde 'strenge' voorwaarden als de Rabobank zelf investeren in de projecten. En gaat het toch mis met de MKB-onderneming, dan geldt "gedeelde smart is halve smart": de opbrengsten maar ook de lasten worden evenredig verdeeld.

Wel is het zo dat de banken door de strengere kapitaaleisen steeds mee 'nee' moeten verkopen wanneer een ondernemer een bancaire financiering aanvraag. De vermogende particulieren hebben niet met deze kapitaaleisen te maken. Zij zijn daarom iets vrijer in waar zij hun geld voor uitlenen aan bedrijven.

Initiatieven van andere banken

De ABN AMRO bank kwam een paar jaar geleden al met een soortgelijk peer-to-peer lending initiatief genaamd 'Seeds'. Na 2 jaar heeft de ABN AMRO de stekker echter uit dit online crowdfunding platform project gehaald vanwege tegenvallende resultaten. Dus het is nog maar te bezien of de Rabobank met haar platform Rabo & Co wel succes weet te behalen. Bij positief resultaat in december 2016, wil de Rabobank haar platform ook openstellen voor institutionele investeerders.

Sleutelwoorden:
rabobank, crowdfunding, peer-to-peer lending, p2p, vermogende particulieren, mkb, starterskrediet, bedrijfskrediet, co-financiering, bancair, samen financieren, geld uitlenen, participaties
FacebookGoogle PlusLinkedIn

©
Dit artikel is (mogelijk) auteursrechtelijk beschermd. Derhalve is het geheel of gedeeltelijk overnemen van het artikel zonder toestemming strafbaar. Neem contact op met onze organisatie indien u dit artikel interessant vindt voor gebruik op uw eigen website.

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
7.611× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf

Over Bedrijfskrediet

Wij zijn een landelijk werkende onafhankelijke bedrijfs­advies­organisatie die zich specialiseert in voordelige zakelijke leningen/kredieten voor startende en groeiende ZZP & MKB-ondernemers.

LogoBedrijfskrediet maakt financieren mogelijk voor ondernemers, die voorheen dachten dat ze géén kans hadden op het verkrijgen van een bedrijfs­financiering. Met behulp van bancaire én alternatieve financieringen en subsidie/garantie­regelingen kunnen ondernemers toch een eigen bedrijf starten en laten groeien.

Laat je door ons landelijke team van bedrijfs­financierings­adviseurs begeleiden bij de correcte aanvraag van jouw zakelijk krediet. Laat je door ons informeren over de vele alternatieve financierings­mogelijkheden en interessante subsidie­regelingen die er zijn voor ondernemers in jouw regio.