Deze website maakt gebruik van cookies om te kunnen functioneren, om inhoud af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren en ter vertoning van advertenties. Lees hier ons volledige cookie­beleid. Doorgaan betekent akkoord.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

BedrijfLening.nl

Bedrijfskrediet : "Geld lenen voor ZZP'ers en MKB-ondernemers"

Peerby haalt in 1 dag 1 miljoen euro op via crowdfunding


Van de

Amsterdam – Peerby, een online deelplatform van Nederlandse bodem waar consumenten elkaars spullen gratis of tegen betaling kunnen lenen, heeft via crowdfunding een bedrag van 1 miljoen euro opgehaald. Het bedrag werd binnen 24 uur opgehaald. Bij succesvolle financiering van het project wordt een achtergestelde converteerbare lening uitgebracht met 6% tot 8% rente.

Vrijdag 18 maart 2016 startte Peerby een crowdfundingactie om een bedrag van 1,5 miljoen euro aan groeifinanciering op te halen. Binnen 1 dag stond de teller al op 1 miljoen euro, een recordbedrag voor een Nederlanse startup. Peerby-gebruiker hadden bij de start van de publieke crowdfundingcampagne al €600.000,- toegezegd. Zo'n 500 beleggers hebben vandaag al een bedrag toegezegd en worden daarmee mede aan-'deel'-houders, zo luidt een woordgrap van Peerby. Instappen is de komende 57 dagen nog mogelijk vanaf €250,-.

Betaalde huurdienst

Via Peerby kunnen leden elkaar spullen (uit)lenen. De dienst was aanvankelijk geheel gratis. Daarmee had Peerby nog geen echt verdienmodel. In 2015 heeft Peerby echter ook een betaalde dienst geïntroduceerd. Met Peerby Go kunnen leden spullen lenen tegen betaling. Degene die zijn grasmaaier, kattentas, boormachine etcetera uitleend, kan daarmee vragen om een vergoeding van de lener.

Achtergestelde converteerbare lening

De financiering wordt verstrekt in de vorm van een achtergestelde converteerbare lening met 6% tot 8% rente. Dat betekent dat de particuliere beleggers en zakelijke investeerders een kredietvergoeding krijgen, maar ook de optie om hun verleende krediet om te zetten in een aandeel van Peerby. Met de investering wil Peerby ook uitbreiden naar de Verenigde Staten (VS) en het Verenigd Koninkrijk.

Sleutelwoorden:
crowdfunding, starterskrediet, bedrijfskrediet, peerby, deelplatform, nederlandse startup, groeifinanciering, durfkapitaal, achtergestelde converteerbare lening, oneplanetcrowd, zakelijke rente
FacebookGoogle PlusLinkedIn

©
Dit artikel is (mogelijk) auteursrechtelijk beschermd. Derhalve is het geheel of gedeeltelijk overnemen van het artikel zonder toestemming strafbaar. Neem contact op met onze organisatie indien u dit artikel interessant vindt voor gebruik op uw eigen website.

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
7.611× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf

Over Bedrijfskrediet

Wij zijn een landelijk werkende onafhankelijke bedrijfs­advies­organisatie die zich specialiseert in voordelige zakelijke leningen/kredieten voor startende en groeiende ZZP & MKB-ondernemers.

LogoBedrijfskrediet maakt financieren mogelijk voor ondernemers, die voorheen dachten dat ze géén kans hadden op het verkrijgen van een bedrijfs­financiering. Met behulp van bancaire én alternatieve financieringen en subsidie/garantie­regelingen kunnen ondernemers toch een eigen bedrijf starten en laten groeien.

Laat je door ons landelijke team van bedrijfs­financierings­adviseurs begeleiden bij de correcte aanvraag van jouw zakelijk krediet. Laat je door ons informeren over de vele alternatieve financierings­mogelijkheden en interessante subsidie­regelingen die er zijn voor ondernemers in jouw regio.