Deze website maakt gebruik van cookies om te kunnen functioneren, om inhoud af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren en ter vertoning van advertenties. Lees hier ons volledige cookie­beleid. Doorgaan betekent akkoord.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

BedrijfLening.nl

Bedrijfskrediet : "Geld lenen voor ZZP'ers en MKB-ondernemers"

Wet toezicht kredietunies vanaf 1 januari 2016


Van de

Den Haag – Per 1 januari 2016 treedt de Wet toezicht kredietunies in. De wet versoepelt de regels voor het oprichten van een kredietunie door ondernemers. Bedrijfskredietunies kunnen hierdoor gemakkelijker geld aantrekken en weer uitlenen aan haar lenen, zonder meteen onder de strenge eisen van een bankbedrijf te vallen. Dit blijkt uit een brief van Jeroen Dijsselbloek aan de Tweede Kamer.

Momenteel geven kredietunies certificaten uit aan haar leden. De deelnemende ondernemers storten geld in de kredietunie. De kredietunie leent dat geld dan weer uit aan één of meerdere van haar zakelijke leden. Met de Wet toezicht kredietunies kunnen per 1 januari 2016 ook obligaties uitgegeven worden als bedrijfsfinancierings­instrument.

Kredietunie en geen volwaardig bank

Kredietunies kunnen tot hoogstens 10 miljoen euro aan zakelijk geld beheren voor haar leden, zonder onder de Wet financieel toezicht te vallen. Wel dient elke kredietunie goedgekeurd te worden door Brussel. Tot een beheerd vermogen van 100 miljoen euro vindt er specifiek toezicht plaats voor kredietunies. Doordat een kredietunie niet gelijk onder een bankbedrijf valt, wordt het gemakkelijker om een kredietunie in Nederland op te richten en te beheren.

Lenen van andere ondernemers

Een kredietunie wordt vaak opgericht door MKB-ondernemers uit dezelfde branche of regio. Denk bijvoorbeeld aan een coöperatie van bakkers, scheepsbouwers of ondernemers uit provincie Limburg. Naast geld (starterskrediet, bedrijfskrediet) wisselen de leden, die allen ondernemer zijn, kennis met elkaar uit over een goede bedrijfsvoering. En dat vertaalt zich in meer kans op succesvol ondernemerschap.

Sleutelwoorden:
wet toezicht kredietunies, starterskrediet, ondernemerskrediet, bedrijfskrediet, obligaties, bankbedrijf, mkb, zzp, cooperatie, branchegenoten, regionaal ondernemen, zakelijk geld lenen, kennis en kapitaal
FacebookGoogle PlusLinkedIn

©
Dit artikel is (mogelijk) auteursrechtelijk beschermd. Derhalve is het geheel of gedeeltelijk overnemen van het artikel zonder toestemming strafbaar. Neem contact op met onze organisatie indien u dit artikel interessant vindt voor gebruik op uw eigen website.

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
7.611× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf

Over Bedrijfskrediet

Wij zijn een landelijk werkende onafhankelijke bedrijfs­advies­organisatie die zich specialiseert in voordelige zakelijke leningen/kredieten voor startende en groeiende ZZP & MKB-ondernemers.

LogoBedrijfskrediet maakt financieren mogelijk voor ondernemers, die voorheen dachten dat ze géén kans hadden op het verkrijgen van een bedrijfs­financiering. Met behulp van bancaire én alternatieve financieringen en subsidie/garantie­regelingen kunnen ondernemers toch een eigen bedrijf starten en laten groeien.

Laat je door ons landelijke team van bedrijfs­financierings­adviseurs begeleiden bij de correcte aanvraag van jouw zakelijk krediet. Laat je door ons informeren over de vele alternatieve financierings­mogelijkheden en interessante subsidie­regelingen die er zijn voor ondernemers in jouw regio.