Deze website maakt gebruik van cookies om te kunnen functioneren, om inhoud af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren en ter vertoning van advertenties. Lees hier ons volledige cookie­beleid. Doorgaan betekent akkoord.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

BedrijfLening.nl

Bedrijfskrediet : "Geld lenen voor ZZP'ers en MKB-ondernemers"

Privé borgstelling Directeur Groot Aandeelhouder (DGA) voor zakelijke lening Besloten Vennootschap (B.V.)

Een Directeur Groot Aandeelhouder (DGA) kan privé een borgstelling aangaan bij het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering op zijn B.V. Let dan wel op dat er tegenover de borgstelling een reëele zakelijke rentevergoeding wordt betaald door de B.V. aan de DGA.

Wanneer een Besloten Vennootschap (B.V.) in het Midden- en KleinBedrijf (MKB) segment een financiering van de bank wil krijgen, dan vraagt de bank meestal op privé borgstelling van de Directeur Groot Aandeelhouder (DGA).

In dat geval is het fiscaal gezien noodzakelijk dat de DGA voor deze privé borgstelling een rente­vergoeding ontvangt van zijn bedrijf. Anders kan de DGA bij een eventueel verlies de regresvordering op zijn zaak niet fiscaal in mindering brengen.

Kredietvergoeding nodig

De DGA loopt immers het risico geld te moeten betalen, als het bedrijf niet aan de terugbetaalverplichting van de zakelijke lening aan de bank voldoet. De bank zal dan het openstaande bedrag vorderen van de DGA. Tegenover deze bereidstelling dient dan een reëele financiële (rente)vergoeding te staan.

Zakelijke overeenkomst vastleggen

Wees daarom slim als DGA als je privé meetekent voor je bedrijf. Sluit een zakelijke overeenkomst schriftelijk af tussen jou en jouw bedrijf, en zet een reële - in de markt gangbare - rentevergoeding tegenover de borgstelling. Maak de verschuldigde rentebedragen ook periodiek over van je bedrijf aan jou privé.

Onverwachte verliezen

Uiteraard is het niet mogelijk om een fiscaal verlies te boeken, wanneer je als DGA op voorhand al wist dat de B.V. de bank niet zou kunnen terugbetalen of binnenkort failliet zou gaan.

Vraag gesteld op:
Sleutelwoorden:
borgstellingskrediet, prive meetekenen, aansprakelijkheid, verliesfinanciering, fiscale regels, bedrijfskrediet, ondernemerskrediet, dga, bv, borg staan, zakelijke lening, rentevergoeding
FacebookGoogle PlusLinkedIn

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
7.601× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf

Over Bedrijfskrediet

Wij zijn een landelijk werkende onafhankelijke bedrijfs­advies­organisatie die zich specialiseert in voordelige zakelijke leningen/kredieten voor startende en groeiende ZZP & MKB-ondernemers.

LogoBedrijfskrediet maakt financieren mogelijk voor ondernemers, die voorheen dachten dat ze géén kans hadden op het verkrijgen van een bedrijfs­financiering. Met behulp van bancaire én alternatieve financieringen en subsidie/garantie­regelingen kunnen ondernemers toch een eigen bedrijf starten en laten groeien.

Laat je door ons landelijke team van bedrijfs­financierings­adviseurs begeleiden bij de correcte aanvraag van jouw zakelijk krediet. Laat je door ons informeren over de vele alternatieve financierings­mogelijkheden en interessante subsidie­regelingen die er zijn voor ondernemers in jouw regio.